Facebook

Adománykérés

Kedves Múzeumunk Iránt Érdeklődők!

Szomorúan tapasztaltuk, hogy gyűjteményünk egy művészettörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű darabja néhány hete gyors ütemű, szinte napról napra érzékelhető romlásnak indult. A soproni polgárházaspárt ábrázoló reneszánsz portrépárból a férfiről készült arcképről van szó, amelyet 1901-ben adományozott gyülekezetünknek Eckel Ágost. A mellékelt képen jól látható a portré jelenlegi állapota.
A restaurálás költségeit, mint váratlan kiadást jelenleg sajnos nem tudjuk előteremteni, a festménynek viszont azonnali beavatkozásra van szüksége. Biztosak vagyunk benne, hogy gyülekezetünk történelmi emlékezetének ápolását sokan viselik szívükön, ezért fordulunk bizalommal gyülekezeti tagjaink és a soproni műpártolók felé. Kérjük, támogassák adományaikkal a festmény restaurálását, hálából minden névvel adakozót két kiállítás belépővel ajándékozunk meg 2015-ben újranyílt állandó kiállításunkon.
Célzott adományaikat a Soproni Evangélikus Egyházközség számlaszámán várjuk (11737083-20006895), a megjegyzésben legyenek szívesek feltüntetni: „restaurálás”. Személyesen munkaidőben a Soproni Evangélikus Levéltárban, hétvégente a Soproni Evangélikus Múzeumban (mindkettő a gyülekezeti ház földszintjén található, Színház u. 27.) tehetnek felajánlást.
Hálás szívvel fogadunk minden segítséget!

Sopron, 2016. március 18.

Köszönettel: a Soproni Evangélikus MúzeumDSCF3042